Bibliotheek, studiezaal & mediatheek

In de bibliotheek/studiezaal/mediatheek van Colegio Arubano kun je in stilte en geconcentreerd lezen, studeren of aan een opdracht werken. Ook kun je een boek lenen en gebruik maken van de computers. Om toegang te krijgen tot de bibliotheek,/studiezaal/mediatheek is een geldige schoolpas nodig.


Openingstijden

De bibliotheek is open van maandag t/m donderdag:: 7.30 tot 12 uur & 12.30 tot 15.30 uur en op vrijdag: 7.30 tot 12 uur.


Reglement Bibliotheek

In de bibliotheek mag je andere gebruikers niet storen. Telefoneren en (luid) praten is niet toegestaan.

Geluidsfragmenten op de computers en telefoons mogen alleen met een hoofdtelefoon beluisterd worden.

In de bibliotheek mogen geen consumpties, met uitzondering van water, genuttigd worden.

● Het is toegestaan een tas mee te nemen in de bibliotheek/studiezaal/mediatheek, maar bij de boekenkasten is dit echter verboden.

Het raadplegen, produceren en|of verspreiden van pornografische, gewelddadige, racistische, discriminerende of bedreigende beelden en|of teksten is niet toegestaan.

. De bezoekers dienen de bibliotheek en meubilair na gebruik netjes en onbeschadigd achter te laten.

●  Bibliotheek Colegio Arubano is niet verantwoordelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van uw persoonlijke eigendommen.

Uitleenreglement

Boeken lenen
Om een boek te lenen heb je een geldige Colegiokaart nodig.

● Uitleentermijn
De uitleentermijn is maximaal 3 weken. Verlengen is mogelijk, tenzij het boek niet door een andere lener gereserveerd is. Je kunt een boek aan de balie verlengen of per mail: joe.fortin@colegioarubano.aw.

Aantal boeken
Je kunt maximaal 2 boeken tegelijkertijd lenen. Boeken die je wilt lenen moeten eerst aan de balie geregistreerd worden.

● Verantwoordelijk
Je bent verantwoordelijk voor de op jouw Colegiokaart geleende boeken. De schoolpas is persoonlijk en kan niet door een andere leerling worden gebruikt om een boek te lenen. Geleende boeken mogen niet doorgeleend worden.
Bij beschadiging (onderstrepen, highlighten , schrijven, etc.), verontreiniging of niet retourneren van de geleende boeken ben jij verplicht de daarvoor gevraagde vergoeding te betalen.

● Boete
Voor niet op tijd ingeleverde boeken wordt een boete op jouw naam geregistreerd. Bij openstaande boetes kun je pas weer een boek lenen wanneer dit bedrag is betaald. De boete bedraagt f1 per week:; na 4 weken wordt de boete verhoogd naar f10 per maand.
Als je na herhaalde herinneringen, de boeken niet inlevert en de boete niet betaald, kun je geen gebruik meer maken van de faciliteiten van de bibliotheek/studiezaal/mediatheek. Bovendien kan dit gevolgen hebben voor het ontvangen van jouw eindrapport of diploma.